OMGEVING

Zeehondencrèche Pieterburen

Het Zeehondencentrum in Pieterburen is het grootste opvangcentrum voor zeehonden in Nederland. Sinds 1971 worden er al zeehonden opgevangen die gewond, ziek of verweesd zijn. Iedere zeehond in nood wordt geholpen en vrijgelaten wanneer deze hersteld is. Kom langs en ontdek SEALS, SEA, SCIENCE in het bezoekerscentrum.

Voor meer informatie bezoek de website

Muzeeaquarium

Muzeeaquarium

Het Muzeeaquarium Delfzijl, vijf bijzondere musea en een zeeaquarium, is gevestigd onder aan de dijk en vlakbij het strand en de haven. Naast de permanente exposities archeologie, schelpen, geologie, scheepvaart, visserij en een zeeaquarium zijn er wisselende tentoonstellingen te zien over diverse onderwerpen. In verband met uitbreiding van de activiteiten en een groeiend aantal bezoekers.

Voor meer informatie bezoek de website

Rondvaart Appingedam

Rondvaart appingedam

Met een rondvaart door Appingedam ontdekt u vanaf 1 april t/m 30 september de steegjes, gangen en bruggetjes, ofwel de historie van de oude binnenstad. Vanuit de jachthaven vaart u, in ongeveer een uur, rond door de waterwegen van Appingedam. De Damsterveer is een karakteristieke houten punter die past bij de sfeer van Appingedam en wordt bemand door een enthousiast team vrijwilligers.

Voor meer informatie bezoek de website

Fietsroute Biessum

Fietsroute Delfzijl

Je kan ook een fietstocht doen overal in Delfzijl staan borden met nummers doormiddel van alle nummers kan je je eigen fietsroute samenstellen en zo zie je allemaal plaatsjes in de gemeente Delfzijl.

Voor meer informatie bezoek de website

Wadlopen Delfzijl

Waddentocht Lauwersoog

Verken het wad met één van de waddentochten vanuit Lauwersoog. Eerst maak je een rondvaart van ongeveer drie uur, waarna je een wandeling maakt over de zandplaat. Hup, oude schoenen aan en het water in! Tijdens de tocht staat het water laag, zodat de zandbanken boven het water uitsteken. Je kunt de waddentocht combineren met leuke extra’s, zoals een overnachting op de boot.

Voor meer informatie bezoek de website

Winkelcentrum Delfzijl

Winkelen in Delfzijl

In Delfzijl kan je ook gezellig shoppen. Er zijn diverse winkels van kleding tot aan elektronica winkels. Het centrum van Delfzijl is ook het oudste gedeelte en grenst aan de haven van Delfzijl.

Voor meer informatie bezoek de website

Bezienswaardigheden Delfzijl

Bezienswaardigheden bezoeken

In Delfzijl heb je verschillende bezienswaardigheden die je kan bezoeken. Voor echte cultuurliefhebbers zijn deze bezienswaardigheden zeker de moeite waard om te bezoeken.

Voor meer informatie bezoek de website